Wednesday, November 15, 2017

“Orange” You Addicted to Quizzes?

Are you a big fan of citrus? Do you love a tall, frosty glass of orange juice in the morning, or a sweet and tangy tangerine with your lunch? There are so many ways to enjoy the flavor of citrus that it wouldn’t be unusual to delight in it at every meal of the day—including dessert.

But how much do you really know about the beautiful and delectable fruits that Florida’s been growing since the 1500s? Take our 10-question quiz and find out if your score rates you as a “King Pomelo” or just a “Baby Kumquat.”

1. Which of the following is NOT a type of citrus fruit?

  1. Buddha’s hand
  2. Blood lime
  3. Finger lemon
  4. Mandarinquat
Answer: C Although there actually is such a thing as a “finger lime” (it’s an Australian citrus that is, yes, finger-shaped, with a juicy, tangy inside), the finger lemon is….not a thing

2. How many seeds can an orange have and still qualify as seedless?

  1. 1
  2. 3
  3. 4
  4. 6
Answer: D Surprised? It’s true: a fruit with up to 6 seeds still counts as seedless to the US Department of Agriculture. You probably do know this if you think about it, as most of us have come across an errant seed when enjoying a seedless navel.

3. Which of these citrus fruits is not grown commercially in Florida in any significant amount?

  1. Grapefruit
  2. Tangerines
  3. Lemons
  4. Navel oranges
Answer: C Although plenty of homeowners enjoy growing lemons in their backyards here, lemons are not grown commercially in the Sunshine State in any numbers. The climate here isn’t ideal for these very high-acid fruits.

4. Which of the following strategies has NOT been used to protect orange groves from below-freezing temperatures?

  1. Turning orange trees into giant icicles
  2. Putting each orange tree into a little tent
  3. Setting up giant wind machines in orange groves
  4. Sending big flocks of geese in orange groves
Answer: D Growers here have tried a lot of crazy things over the years to keep their precious orange trees warm when the temperature drops, but as far as we know, sending in the geese brigade hasn’t been one of them. (Spraying trees with water and letting it freeze, as counterintuitive as it sounds, is actually a very common method that is still used today.)

5. What are the special vehicles used to bring harvested citrus fruit from the groves to the trucks called?

  1. Goats
  2. Donkeys
  3. Pigs
  4. Burros
Answer: A Yup. We’re not sure why, either.

6. How many pounds of oranges and orange juice does the average American consume each year

  1. 6
  2. 13
  3. 27
  4. 42
Answer: C Although Americans also enjoy sweet, delicious oranges off the tree, most of this is consumed in the form of orange juice. We really love our morning OJ. (I don’t know about you, but I take mine freshly squeezed.)

7. What is the name of the official Florida citrus mascot?

  1. Lulu, The Florida Orange Girl
  2. The Florida Orange Bird
  3. Orange You Happy?
  4. OJ Delicious
Answer: B The bright orange, big-headed Florida Orange Bird was created in 1970 by Disney and the Florida Citrus Commission. While he was out of commission for a while, you can see him again now at Tomorrowland Terrace in Disney World.

8. Why is Florida such a good place to grow oranges?

  1. Oranges need a lot of rain and heat
  2. Oranges do best with a sea breeze
  3. Oranges need a lot of calcium in the soil and Florida was recently the bottom of the sea
  4. Oranges can only be grown in close proximity to theme parks and alligators
Answer: A Who likes dry oranges? Nobody, that’s who. Our warm, wet climate (ever been through a summer storm in Florida?) ensures that our fruit is juicy-sweet.

9. How did marmalade get its name?

  1. From the Portuguese word for “quince paste”
  2. Corrupted from the Scottish phrase “Marm’s laid it away”
  3. From the French, “Marie est malade” (Marie is sick), since Marie Antoinette favored it when ill
  4. No one has any idea
Answer: A Marmalade, a bittersweet orange jam, is traditionally made from the Seville orange. The food dates back to the 1500s, when it was a Portuguese sweet made of quinces called marmelada. The first “modern” interpretation of marmalade appeared in the 1700s.

10. What percentage of Florida oranges grown today are processed for juice?

  1. 24%
  2. 56%
  3. 87%
  4. 97%
Answer: C You might be surprised to learn that the vast majority of Florida’s orange crop goes to satisfy the world’s great thirst for sweet Florida orange juice. That means our “eating” fruit is all the more special. Here at Florida Fruit Shippers, we’ve been growing perfect, prime eating fruit for generations for people who know how to appreciate gourmet fresh citrus. We baby our oranges, tangerines, Honeybells and grapefruit, harvesting them at the peak of sun-warmed Florida perfection, packaging them in beautiful boxes and baskets, and sending them to the people you love. Place an order with us today. You won’t regret it

SCORING:

0-2 correct: BABY KUMQUAT

Are you from Alaska?

3-5 correct: TINY TANGERINE

Getting better. You’ve probably been to Disney at least once and may have tasted fresh-squeezed juice.

6-8 correct: GRADE A ORANGE

You have eaten a Honeybell and own multiple pairs of flip-flops.

9-10 correct: KING POMMELO

You refused to buy anything but Florida citrus and know that when it comes to parking, what matters is shade, not proximity.



Want to be notified when we post more articles? Sign up for our mailing list!

No comments :

Post a Comment

© 1996-2013 Vegetable Kingdom Inc., PO Box 530456, St. Petersburg, FL 33747 All rights reserved.
Florida Fruit Shippers® is a registered trademark of Vegetable Kingdom Inc.